♥♥♥♫♫♫Legjobb kutyás oldal az egész világon!♥♥♥♫♫♫macskáknak tilos !

Halvax Viktória oldala!

itt a border colliről olvashattokNevetés:

 

Külső ismertető 

 

Közepes termetű, a skót juhászkutyához hasonló, de annál kisebb kutyaFeje elkeskenyedő. A szemnek a kutya szőrének színével kell harmonizálnia, a sötétebb szemszín a kívánatos; kivéve a barna egyedeknél, ahol a világosabb szín, a merléknél a kék, illetve kéken pettyezett megengedett. A fül félig álló, a lógó fül hiba. Törzse karcsú, izmos. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak. Farka hosszú, lelóg. Szőrzeteközéphosszú, kicsit hullámos; a fején és a lábai elülső részén rövid. A farkán és a lábai hátulsó részén afféle zászló lomposodik, a nyakán gallér, szőrzete dupla, sűrű. Színe fehér és fekete, fekete és cserbarna, fekete és szürke, vörös és fehér, barna és fehér vagy egyszínű fekete. A fehérszín nem lehet uralkodó.

Eredete 

Skócia és Anglia határvidékéről származik.Azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat. Ezeknek a kutyáknak az utódait később a lengyel alföldi pásztorkutyával, majd a skót juhászkutyával keresztezték.

Tulajdonságai és igényei 

Értelmes, tanulékony, aktív, ragaszkodó, érzékeny és játékos. Nagyon aktív ha a játékról van szó. Kiváló sport és munkakutya. A border collie egészséges fajta, szőrzete nem igényel sok ápolást. Nem ugatós, lakásban és kertben tartva egyaránt kellemes társ, de hatalmas mozgásigényét mindenképp ki kell elégítenünk. Nincs az a futball meccs, amibe ne avatkozna bele, ha játszanak a gyerekek. És nincs az a macska sem, aki egy szó, akarom mondani egy kergetőzés nélkül megúszná a kerten való átgyaloglást. A border nagyon gyorsan tanul. Kimagasló intelligenciája miatt sok foglalkozást igényel, ezért csak olyan gazdának javasolható, aki nem sajnálja az időt és fáradságot a kutyájára, aki ezt bőségesen meghálálja. Ha nem terelhet állatot megfigyelhető,hogy a gyerekeket kezdi el terelni. Ha nincsen vele kellőképpen foglalkozva sok bosszúságot okoz a gazdájának. A világ legokosabb kutyájának tartják. Kiképezhető kereső és mentőkutyának, a terelés az élete,őrző és védő kutyának, és ügyességi versenyeken ő szerepel a legjobban. Jól gondoljuk meg ha ezt a kutyát szeretnénk, mert összefoglalva ez a kutya egy energiabomba és naponta legalább egy óra mozgásra van szüksége, ki kel elégítenie terelési ösztönét,Minden nap kell neki adni valamilyen feladatot, mivel nagyon okos és tanulékony. Szőre rengeteg gondozást igényel és évente csak kettőször kell megfürdetni. Magasság kan: max.53 cm Magasság szuka: max. 50 cm Súly: 15-20 kg

Képek 

 

Agility 

Átlagon felüli eszének és mozgékonyságának köszönhetően az agilityben legjobban szereplő kutyafajta.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 4
Heti: 20
Havi: 130
Össz.: 15 088

Látogatottság növelés
Oldal: Border collie
♥♥♥♫♫♫Legjobb kutyás oldal az egész világon!♥♥♥♫♫♫macskáknak tilos ! - © 2008 - 2020 - webnodett.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »